2017. május 8., hétfő

18 játékrésznyi strike out - Érdekességek a maratoni, söprést érő, hajnali győzelmünkről

Ahogy azt láthattátok, a Yanks 18 inning alatt legyőzte a Chicago Cubsot 5-4-re, amivel kisöpörtük a regnáló bajnokot a Wrigley Field-ről.

Nem volt egyszerű meccs, lássunk róla néhány érdekes adatot!

***

- 6 óra 5 perces idejével ez volt a leghosszabb mérkőzés az AL-NL közti Interligás meccsek történetében, valamint természetesen az idei év eddigi leghosszabb meccsévé is ez vált.

- Javier Baez home runját Aaron Hicks teljesen elveszítette még a levegőben, bal külső védőnknek fogalma nem volt róla, hogy hol van a labda. Imádom, ahogy áll ott, mintha misét celebrálna.

- A hazafutás után Luis Severino tovább nullázta a hazaiakat, Dellin Betances 4-1-es vezetésnél lehozta simára a nyolcadikat, Aroldis Chapman azonban nem tudta megtartani az előnyt. Ez volt az első elrontott mentése 2016. augusztus 19 óta.

- A hosszabbítás zsinórban 10 strike outtal kezdődött. Mind a Yanks, mind a Cubs dobók alázósra vették a figurát, de az egész meccsen csak úgy repkedtek a K-k, rekordot is döntöttünk, de erről később még lesz szó.

- Az általában nem a nagy védelmi megoldásairól híres Kyle Schwarber csinált egy ilyen elkapást:


Ez a jelenet pedig simán elmehetne valamilyen zs-kategóriás horrorfilmbe is:
BASEBALL ZOMBIK!
***

- Lévén a hosszabbítás közepére már kifogytak cserejátékosokból, a Cubs a dobóit küldte ütéshez folyamatosan. Jake Arrietát még meg is lehetett érteni (kicsit), mert az elmúlt két szezonban vágott 1-1 hazafutást, de ő is csak egy strike outra volt jó ma.

A 16.-ban aztán jött John Lackey, de ő is csak egy strike outra volt jó ma. 

A 18. alján (már Yanks vezetésnél) két kiesőnél - utolsó esélyként - Kyle Hendricks érkezett ütni, de ő is csak egy strike outra volt jó ma. A tagmondat-ismétlés nem a véletlen műve.

1913 óta most fordult elő mindössze tizenötödször, hogy egy csapatnál 3 dobó is beálljon csereütőként. Bravó.

- A meccsen többen is megjelentek BAD NEWS BEARS mezben, mert miért is ne. Aki nem ismerné fel: egy 1976-os gyerekbaseballos film, a Gáz van, jövünk szólt az említett csapatról, akik ilyen mezben játszottak. A főszerepben Walter Matthau.
- A teljes szettnyi baseball labdát elhasználták a meccs vége előtt, ezért vadonatúj labdákat kellett hozni és a helyszínen kicsomagolni őket használat előtt.

- A főbíró úr, Joe West saját rekordot döntött, ez volt a leghosszabb meccs, amit vezetett a kb. 140 éves karrierje során. Az eddigi rekord szintén itt a Wrigley Field-en volt még 1986-ban neki. Az egy Cubs - Astros 18 inninges derbi volt. Lehet, hogy csak ennyire szereti a Cubs stadionját? Vajon hányszor énekelte magában, hogy "az éjjel soha nem érhet véget"?

- Új rekordot állítottak be a csapatok az egy meccsen elért strike outok számában.

Összesen 48 K-t osztottak ki a dobók, ami új rekord. 1971 július 9.-ei volt az eddigi legtöbb, akkor az Angels és az Athletics ütők hadonásztak a semmire, összesen 43 K-t szerezve. Ezt sikerült most túlszárnyalni. Ráadásul mi most 18 inning alatt megoldottuk, '71-ben 20 játszma kellett nekik.

- A meccsen szereplő összes dobónak volt legalább egy strike outja.

- A Yankees 22 alkalommal esett áldozatul az ellenfél dobóinak, ezzel 1913 óta mindössze a 4. olyan csapat lettünk a liga történetében, akik 22 vagy több K mellett megnyerték a meccset.

- A 22 elszenvedett és 26 kiosztott K egyaránt csapatrekord.

- A Yanksben hét dobó is csinált legalább 2 strike outot, amire még az MLB történetében nem volt példa.

- A liga történetében másodszor fordult elő, hogy egy meccsen mind a két csapat legalább 20 strike outot ér el. Az első 2001 június 19.-én volt a Giants és a Padres között.

- A Yanksben a Romine-Headley-Gregorius-Castro kvartett virított egy nagyon komoly 0/30-at. Sohasem történt még ilyen, hogy egy csapatból négyen is legalább 0/7-tel zárjanak. Igazából nagyon csodálkozom azon, hogy sikerült megnyernünk ezt a meccset.

- És a végére a kedvencem: Starlin Castro hiába zárt 0/8-cal, 2 RBI-t is szerzett. A meccs első és utolsó pontját is ő ütötte be. Ilyen a baseball. Hajrá Yankees!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése