2015. október 29., csütörtök

Andrew Miller az év cseredobója!

A szerkesztőségi díjazásunktól megihletve az MLB is elkezdte kiosztogatni az éves díjait, mindjárt két Jenki-illetésű győztessel.

Az idei év Mariano Rivera Díj (legjobb American League cseredobó) győztese: 
ANDREW MILLER

Miller idén vált teljes munkaidős záródobóvá és kapásból 36 mentéssel vezette (holtversenyben) az egész Amerikai Ligát. 1.90-es ERA-t tudhatott magáénak a szezon végére, 61.2 inning alatt és a vele farkasszemet néző ütők majdnem 41%-át strike outtal küldte vissza a kispadra. A szezon végére kereken 100 K-t hozott össze.

"Szerencsés voltam. A Yankees a legjobb szervezet, amit csak találhat az ember. A reputációjuk kifogástalan. Még csak soha nem is álmodtam arról, hogy lehetőséget kaphatok arra, hogy itt játsszak. Ez hihetetlen megtiszteltetés, olyasmi, amire nem is gondoltam álmaimban sem. Hogy bármivel kapcsolatba kerüljek, amit Mariano neve fémjelez, ez valószínűleg több, mint amit megérdemlek. Senkinek sincs jobb híre a pályán és azon kívül sem, mint neki. Ez nagy dolog, örülök a díjnak." - nyilatkozta Miller a sajtótájékoztatón.


Többek között a szezon egyik (hacsak nem A) legnagyobb out-ját köszönhettük Millernek: kiélezett szituációban a csoport rivális Blue Jays ellen, akik ráadásul ekkor 11 meccses győzelmi szériában voltak. Miller vs. a mindig veszélyes Tulowitzki. A videó végén látható a 'dobásról-dobásra' rész, azt mindenképp érdemes végignézni, micsoda csata volt ez kettőjük között. Tizenkét dobásos párbaj, EPIC! Ezzel a győzelemmel mellesleg a Yanks visszahódította (egy rövid időre) az első helyet Keleten.


***

A Nemzeti Ligában pedig egy Yankees nevelés, Mark Melancon lett a legjobb cseredobó, neki is jár a gratuláció!

Az idei év Trevor Hoffman Díj (legjobb National League cseredobó) győztese: 

Mark Melancon (PIT)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése