2015. október 23., péntek

Érdekességek a 2015-ös szezonról

Bár nem úgy alakult a vége, ahogy szerettük volna, - sőt az utolsó bő egy hónap igen csúnyára sikerült - a Yankees összességében sikeres szezont tudhat maga mögött, tekintve a  csapat előző holtszezonját és tavaszát övező megannyi kérdőjelet és negatív felhangot.

Íme néhány érdekes statisztika az idei évből.



- Chase Headley szerezte a legtöbb találatot a csapatban. 

Szám szerint kereken 150-et. Chase egész szezonban konzisztensen ütött. Annak ellenére, hogy lassan lendült bele, a nyarat nagyon megnyomta és .331-es ütési átlagot és .463-as súlyozott átlagot hozott július és augusztus során. Eme két hónap alatt 17 duplát és 30 RBI-t szerzett.



- Carlos Beltrán ütötte a legtöbb duplát.

A harmincnyolc éves veterán nagyon rossz április után a csapat legjobb és legbiztosabb kezű ütőjévé vált. Összesen 34 duplát ütött, amivel a csapat legjobbja volt. A szezon végén pedig minden szempontból robbantott: augusztustól .297-es átlaggal, 12 duplával és 11 hazafutással vetette észre magát, 34 beütött pontjáról nem is beszélve.



- Brian McCann zárt az American League elkapói között az élen RBI-ok számában és az egész liga elkapói között hazafutásokban.

94 beütött pont? Király! A következő AL catcher McCann mögött 77-et tud felmutatni. Az egész ligában pedig egyedül Buster Posey tudott McCann-nél többet szerezni - 95-t. Mindemellett karrierje legtöbb hazafutását ütötte egy szezonban - 26-ot -, amivel az egész ligában a legjobb volt az elkapók között. 






- Masahiro Tanaka WHIP-je volt a legalacsonyabb az AL-ben.

A Yankees legmegbízhatóbban dobó kezdője sérülésekkel bajlódva hozta le ezt a szezont is, de így sem érheti sok szó a ház elejét. 8,1 K/9 rátája és az ellene ütött .221-es átlag magáért beszélő statisztikák. Még durvább volt a 0,99-es WHIP-je (értsd: egy játszma alatt hány embert enged átlagban bázisra, összesítve a sétákat és a találatokat), amivel vezette az AL kezdődobókat (minimum 150 dobott inning kellett a kvalifikációhoz).


- Michael Pineda K/BB rátája volt a legjobb az AL-ben.

Újabb kezdődobónk, aki vezette az egész American League-t egy fontos statisztikában. Az egy engedett sétára jutó strikeout-ok száma 7,43 volt Big Mike-nál: 21 séta mellett 156 K-t osztott ki. Ennél jobbat senki sem tudott felmutatni az AL-ben. Ennek mondjuk már májusban megadta az alaphangját, amikor is 16 strikeout-ot dobott egy meccsen, csatlakozva ezzel a David Cone, David Wells, Ron Guidry hármashoz - a Yankeesben eddig csak nekik sikerült legalább ennyi K-t csinálni egy meccs alatt.

- CC Sabathia dobta a legtöbb inninget a csapatból.

Pár éve ez még nem érdekesség lett volna, hanem teljesen magától értetődő statisztikai sor, ám CC sajnos az utóbbi években többször is sérülésekkel küszködött, valamint sokszor hamar le kellett cserélni, mert ütötték őt keményen. Idén sajnos szintén nem ment túl jól a szekér a nagy embernek, de legalább nem szedték annyira szét, így a meccseken sokáig benn tudott maradni. Összesen 167.1 inninget dobott idén, ami a legtöbb volt a Yankees dobói között. Augusztusi sérüléséből visszatérve aztán öt nagyszerű startot mutatott be, ezek során 2.17-es ERA-val hasított és az ellenfelek csak .224-es átlaggal ütöttek róla. Drukkolunk CC-nek, hogy az alkohollal való harcot megnyerje és ebből az utolsó 5 startból erőt tudjon meríteni a következő szezonra.

- Greg Bird és Rob Refsnyder majdnem tökéletes szezont produkált védelemben.

Bár mindketten az ütőikről voltak híresek a kisebb ligákban, a két újonc, miután bekerült a nagyok közé 485.2 összesített játszma alatt mindössze egyetlen egy védelmi hibát vétett (ez Bird nevéhez fűződik). Példás! Hozzátenném, ketten együtt vágtak 13 hazafutást, behoztak 36 pontot és .282-es átlaggal ütöttek. Csak így tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése