2015. február 6., péntek

A 2015-ös keret - 2. rész

Folytatódik a csapat bemutatása újabb 10 emberrel. A várható kezdőcsapatból két cseredobó, egy kezdő és egy valószínűsíthető kispados került be a kisligás tehetségek mellett.


Branden Pinder

2015-ös szerepe: Minor liga. Az előző posztban taglalt Burawához hasonlóan, ő szintén elég kaotikusan helyezi el a dobásait, bár az elmúlt évekhez képest sikerült lefaragnia a sétáinak az egyharmadát. Idén lehet, hogy látni fogjuk őt a Yankees-ben, de lehet, hogy csak szeptemberben (a kötelező keretbővítéskor).

Hosszú távú szerepe: Kétfajta slider-t tud dobni az elég jó gyorslabda mellett, később hasznos tagja lehet a Yanks bullpen-nek.

***

José Ramirez

2015-ös szerepe: Tavaly 10 inning erejéig bemutatkozhatott a nagyok között, aztán viszont lesérült. Sajnos a sérülések az utóbbi években nem kerülik el őt. A tavaszi edzőtábor alatt az utolsó bullpen-helyért küzdhet majd, amennyiben nem jön neki össze, úgy AAA-ban kezdi a szezont. Aztán ha egy friss karra lesz szüksége a csapatnak, akkor fordulhatnak hozzá.

Hosszú távú szerepe: Fiatalabb, mint Burawa vagy Pinder és mindkettőjüknél durvább dobásai vannak. Kemény gyorslabda, éles slider és egy bárki ellen bevethető changeup. Ha jó napja van, akkor mindhárom dobásával ki tudja végezni az ütőket. Minden esély megvan rá, hogy a későbbiekben a késői inningek egyik főszereplője legyen. Reméljük, egészséges tud maradni - eddig bajlódott már könyök- és vállsérüléssel is.


***

José Pirela

2015-ös szerepe: Szinte bárhol bevethető csereember, aki csak az alkalomra vár. Ha valaki a tavaszi edzőtáborban megsérül, akkor Pirela a legesélyesebb, hogy beugrik helyette. José a szegény ember Martin Pradója: elsősorban kontakt ütő, kettes védőtől balkülsősig bármit tud játszani. Az utóbbi három szezonban nagyon jól ütött Trentonban és Scrantonban egyaránt, elég sok sétával és viszonylag kevés strike outtal. Reméljük a jó teljesítményt át tudja ültetni az MLB-be is.

Hosszú távú szerepe: Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy be fog válni a nagyon között. Igazából lehet ő a következő Eduardo Nunez is, de a következő Prado is, széles a lehetőségek skálája. Mindenesetre rugalmassága helyet biztosíthat neki az elkövetkezendő években a Yankees kispadon. Mi drukkolni fogunk neki.



***

Ramon Flores

2015-ös szerepe: Ötödik outfielder, sérülés esetén valószínűleg őt riadóztatjuk (kivéve, ha Pirela legitim sanszot kap az OF-en, akkor Flores csak a hatodik a sorban).

Hosszú távú szerepe: Mivel Carlos Beltrán elég sérülékeny, így akár egy teljes munkaidős DH szerep is kinézhet neki. Itt lép be Flores, aki balkezes ütő lévén zúzhat a Yankee Stadiumban. Tulajdonképpen megkaphatja azt a szerepet, ami Zoilo Almontének sosem adatott meg (így persze arra sincs garancia, hogy ő megkapja majd).

***

Mason Williams

2015-ös szerepe: A nagy csapatot nem fogja látni - hacsak nem szeptemberben. Csak azért van a 40-fős keretben, mert nem akartuk elveszíteni őt a Rule-5 drafton. Egykoron a legjobb prospect-jeink egyike volt, az utóbbi két szezonja azonban szörnyen sült el (sérülések + rossz teljesítmény + munkamorálbeli problémák).

Hosszú távú szerepe: Ó, a régi szép idők. Williamsben minden megvolt, ami egy tökéletes leadoff-ütőhöz kell: nagy százalékban került bázisra, gyors volt és védelemben is egy elit középkülsős. Az elmúlt két évben viszont már nagyon nem ez a helyzet. Több forrás is megerősítette, hogy a munkamoráljával van a legnagyobb baj. Ha össze is kapja magát, akkor is lehet, hogy a csapat elcseréli őt valahová.


***

Chris Capuano

2015-ös szerepe: A rotációban fogja kezdeni az évet, aztán Iván Nova visszatérésével valószínűleg kiszorul a kezdőötösből. A csapat azért tartotta New Yorkban egy évre, hogy mélyebb legyen a rotáció, ráadásul ő egy stabil teljesítményre képes ötödik kezdő lehet. Tavaly nem dobott rosszul, idén is kegyeznénk egy hasonló teljesítménnyel.

Hosszú távú szerepe: Nem igazán van neki. Persze adhat neki a csapat egy kis szerződést, de már 36 éves, valószínűleg évről évre próbál meg túlélni az MLB-ben most már (rosszabb esetben hónapról hónapra). Jelenleg arra kell, hogy ötnaponta megpróbáljon minél több inninget felzabálni, és valamiféle mentora legyen a fiatalabb dobóknak. Idén fontos szerepe lesz, mert a kezdődobóink sérülékenyek sajnos (Tanaka, CC, Nova, Pineda), de a hosszú távú tervben nem szerepel a neve.

***

Chasen Shreve

2015-ös szerepe: Legrosszabb esetben hol AAA, hol MLB, legjobb esetben egy fix  balkezes pont a bullpen-ben a középső inningekre. A Bravesből került a Yankeesbe, cserébe az egykori legjobb dobóprospect-ünket, Manny Banuelost adtuk pár hete. A tavaszi edzőtáborban megkapja az esélyt, hogy a szezonnyitón a nagy csapat tagja legyen.

Hosszú távú szerepe: A bullpen oszlopos tagja lehet. A tavalyi szezonban megtalálta önmagát, rájött, hogy ha nem fogja vissza a dobásait a pontosság érdekében, az akár jól is elsülhet és így is lett. Ami vicces, hogy még a sétáinak a száma is visszaesett ezzel. Ha sikerül kézben tartania a dolgokat, akkor az elkövetkezendő években hasznos és értékes tagja lehet a cseredobóinknak.



***

Domingo German

2015-ös szerepe: Az MLB-ben semmi. A Marlins-tól szereztük a holtszezonban, az egész tavalyi évet a Miami low-A ligás csapatában töltötte. Azért van csak a negyvenes keretben, mert a Marlins így akarta őt kimenteni a Rule 5 draft alól. Idén a high-A ligás Tampa Yankees-ben lesz és talán feljebb mehet Trentonba majd.

Hosszú távú szerepe: Az egyik legjobb dobótehetség a szervezeten belül, így fontos szerepet játszhat a Yankees jövőjében. Lehet, hogy még 2016-ban sem fog debütálni, de mindenképp érdemes lesz várni rá. A csapat szempontjából két lehetőség van: vagy stabil tagja lesz a kezdődobó rotációnak a jövőben, vagy továbbra is ilyen ütemben nő az értéke és értékes cserealap lehet. Még csak 22 éves, fényes jövő állhat előtte.

***

David Carpenter

2015-ös szerepe: Shawn 'MGK' Kelley pótlása. Az elmúlt két évben Craig Kimbrel setup man-je volt Carpenter, nálunk is fontos inningekben fog beállni. Fontos tagja lesz a bullpennek.

Hosszú távú szerepe: Ugyanez. A 2017-es szezonnal bezárólag a csapat keze alatt van, tehát hacsak nem sül be botrányos módon és ki nem rúgjuk, akkor nálunk marad addig. A Yanks nagyban hagyatkozott Kelley-re a közelmúltban, Carpenter pedig hasonló dobó hozzá - erős gyorslabda, jó slider, sok strike out, sok magas labda -, így hasonló feladatokat is fog ellátni, mint eddig MGK.

***

Justin Wilson

2015-ös szerepe: Középső inningek cseredobóként, de nem csak balos specialistaként. A Pirates-től kaptuk őt Francisco Cervelliért. Nagyon erősen dob, rengeteg K-t szerez és egyaránt bevethető bal- és jobbkezes ütők ellen is. Kicsit bajok vannak a kontrollal ezért nem valószínű, hogy valaha is beválna a szoros meccsek utolsó játszmáiban, de egy szolid cseredobó, akire lehet számítani.

Hosszú távú szerepe: 2018-ig nem lesz szabadügynök, ergo a bullpenben helye lesz nálunk még hosszú évekig. Ha az előbb említett Carpenter a következő Shawn Kelley, akkor Wilson a következő Boone Logan: nagy erejű balos dobó, aki néha nem találja a strike-zónát. Ugyanakkor Logannel ellentétben Wilson nem csak balos ütők ellen használható.

***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése