2021. június 28., hétfő

A Yankees - Red Sox rivalizálás története ... írásban is

Másik édesanyától származó testvérem, és én úgy döntöttünk, hogy a Podcastben futó aktuális Heti Téma sorozatunkat írásban is közzétesszük. A részeket Bé blogján, a strikeout.blog.hu-n olvashatjátok majd.


A kezdetektől a Bambino Átkáig, avagy a Yankees - Red Sox rivalázálás történetének első része

A New York Yankees és a Boston Red Sox közti rivalizálás az amerikai major sportok egyik, ha nem a legrégebbi és legeseménydúsabb, mindkét oldalnak megvoltak a maga hősei és nemezisei, a jó- és rossz szériái az elmúlt körülbelül 120 évben.

A podcastben hallottakhoz képest egy kicsit rendezetebb, írásos formában tárjuk elétek az összegyűjtött infókat, bemutatva ezzel a sporttörténelem egyik szeletét, képekkel, videókkal kiegészítve.

Bével arra jutottunk, hogy az adásokhoz hasonlóan itt is részekre bontjuk a dolgot, lévén hatalmas anyagról van szó. Az első részben betekintünk a Major League Baseball két fő komponensének, az American és a National League megalakulásának a kulisszái mögé, majd innen adja magát a Red Sox, majd a Yankees létrejöttének a története is.

Az első évtizedek bostoni sikereit egy játékoscsere-sorozat szakította meg, amelynek a kulcsfigurája a nagy Babe Ruth volt. Róla is fog szólni az első rész, illetve arról, hogy mennyire is volt ő a Yankees első dinasztiájának és úgy en bloc a csapat sikereinek a kovácsa, valamint az ezzel párhuzamosan egyre rosszabbul teljesítő riválisunk bukásának az oka.

A kezdetektől a Bambino Átkáig, avagy a Yankees - Red Sox rivalázálás történetének első része

Bé és DS a Yankees kispadján, 2017 áprilisában


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése